jueves, 17 de noviembre de 2011

Qué es la telemàtica?

La Telemàtica és una disciplina científica i tecnològica que sorgeix de l'evolució de la telecomunicació i de la informàtica. La telemàtica doncs, permet des de realitzar una trucada de telèfon des del cim del Pedraforca a un abonat que viu a la selva amazònica, enviar un vídeo en 3D per Internet i fins i tot, rebre imatges d'una sonda que orbita al voltant d'un planeta distant.


El terme Telemàtica va aparèixer a França (telemàtiques) el 1976, arran d'un informe encarregat pel president francès i elaborat per Simon Nora i Alain Minc (conegut com a informe Nora-Minc i distribuït sota el títol: "Informatització de la Societat").
Encara que a vegades  s’utilitza el estil simplista de la Telemàtica0 com la aplicació de les telecomunicacions i de la informàtica sobre la transmissió d'informació a llarga distància, la Telemàtica inclou en realitat un camp més ampli i engloba l'estudi, disseny, gestió i aplicació de les xarxes i serveis de comunicacions, per al transport, emmagatzemament i processat de qualsevol tipus d'informació (dades, veu, vídeo, etc.).   que la telemàtica es una  tecnologia molt important e interesant, ya que la utilitzem molt

1 comentario:

alumn@ dijo...

Soy alumna de 1 bachillerato del colegio Martí Sorolla II me llamo Cristina Diaz, y aquí os dejo una definición de telemática para ayudaros a ampliar este apartado.
Es un término que alude al conjunto de métodos, técnicas y servicios que resultan del uso conjunto de la informática y las telecomunicaciones.
Básicamente, puede definirse como telemática la transmisión de datos a distancia entre y por medio de ordenadores. Si sustituimos el vocablo transmisión por el concepto de comunicación, comprendemos la palabra datos en un sentido amplísimo y sobreentendemos que tras los equipos informáticos hay personas, el concepto adquiere otro significado: la comunicación entre personas utilizando el ordenador como medio.